Schimbătoare de căldură cu plăci şi garnituri

Distribuim produse Alfa Laval,  lider global în furnizarea de schimbătoare de căldură cu plăci, caracterizate prin design compact şi eficienţă termică ridicată. Portofoliul Alfa Laval include diverse tipuri de schimbătoare de căldură:

  • schimbătoare de căldură cu plăci şi garnituri
  • schimbătoare de căldură semisudate şi complet sudate
  • schimbătoare de căldură brazate
  • schimbătoare de căldură realizate prin fuziune (100% oţel inox)

Schimbătoarele de căldură cu plăci sunt realizate dintr-un ansamblu de plăci corugate. Plăcile formează o succesiune de canale prin care circulă în contracurent fluidele între care se realizează transferul de căldură.

Schimbătoarele de căldură cu plăci şi garnituri pot fi utilizate într-un număr mare de aplicaţii. Schimbătoarele de căldură brazate au fost dezvoltate pentru a face faţă presiunilor şi temperaturilor ridicate ale fluidelor. În cazul în care temperatura şi presiunea fluidelor sunt mai mari, se folosesc schimbătoare de căldură complet sudate. 

Schimbatoare de caldura cu aer

Gama de schimbătoare de căldură cu aer Alfa Laval cuprinde:

  • condensatoare răcite cu aer 
  • răcitoare de lichid cu aer 
  • răcitoare de aer (vaporizatoare, baterii de răcire)

destinate aplicaţiilor de refrigerare comercială, industrială şicondiţionare a aerului. Aceste schimbătoare realizează un transfer termic excelent utilizând minimum de volum şi consum energetic.

Gama de condensatoare răcite cu aer este destinată aplicaţiilor de refrigerare şi condiţionare a aerului. Răcitoarele de lichid de tip dry cooler sunt folosite pentru sarcini termice mari, iar răcitoarele de aer sunt utilizate pentru răcirea directă a camerelor. 

Schimbatoare de caldura spirale

Schimbătoarele de căldură spirale oferă caracteristici optime de transfer termic şi vehiculare a fluidelor, pentru o gamă largă de aplicaţii industriale. Aceste schimbătoare de căldură sunt destinateproduselor vâscoase şi cu particule solide care ar putea provoca ancrasare sau coroziune în alte tipuri de schimbătoare de căldură. 

Schimbatoare de caldura cu fascicul tubular

Producatorul Alfa Laval oferă o gamă largă de schimbătoare de căldură cu fascicul tubular folosite în diverse aplicaţii şi industrii.

Pentru industria farmaceutică, furnizăm unităţi care îndeplinesc cele mai înalte standarde de igienă impuse.

Pentru refrigerare, schimbătoarele de căldură cu fascicul tubular funcţionează ca vaporizatoare şi condensatoare.

Pentru industria alimentară, aceste schimbătoare sunt destinate producţiei de băuturi şi produse alimentare cu o vâscozitate mare sau care conţin particule solide. 

Schimbatoare de caldura cu racleti

Va recomandăm pentru încălzirea sau răcirea produselor alimentare sensibile care au vâscozităţi ridicate schimbătoarele de căldură cu racleţi. Aceste schimbătoare au un ax cu lamele care se roteşte şi îndepărtează produsul de pe zona de transfer termic. Alfa Laval furnizează două tipuri de schimbătoare de căldură cu racleţi:

  • schimbătoare de căldură configurate pentru băuturi şi produse alimentare care au vâscozitate mare sau care conţin particule de diferite tipuri
  • schimbătoare de căldură configurate pentru prelucrarea produselor vâscoase sau cu aderenţă ridicată 

 

Furnizori

Alfa Laval
ARI Armaturen
Samson

Doresc oferta de pret sau detalii despre Schimbatoare de caldura